dijous, 5 de setembre de 2019

J.R.R. Tolkien, el senyor dels anells.

El 2 de setembre. al 1973 va morir J. R.R. Tolkien, tenia 81 anys.
Se’l  considera  el "pare" de la literatura fantàstica moderna o, més concretament, de la coneguda com a alta fantasia.”. L’autor de la Terra Mitjana ja sabia llegir i escriure als 4 anys i tenia molta facilitat per a aprendre idiomes,  fins i tot es va inventar noves llengües (el naffarin).

S’expliquen moltes històries de la vida de l’autor de El senyor dels anells. Una fa referència a les seves  classes  com a professor de literatura anglesa:
 [Tolkien] entrava silenciosament a la classe, fixava la seva mirada sobre l'audiència i, de cop, començava a recitar amb veu cavernosa els primers versos del poema Beowulf:, en l'original anglosaxó, començant amb un gran crit dient Hwæt! (la primera paraula del poema), el qual alguns estudiants entenien per "Quiet!" (Silenci!). No era tant que recités l'obra, sinó més aviat una actuació dramàtica, la interpretació d'un bard anglosaxó al menjador d'un palau, que va impressionar generacions d'estudiants. “La veu era la veu de Gandalf”, comenta un estudiant.
                                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada